Študenti štvrtého ročníka, ktorí na našej škole študujú hotelierstvo a gastronómiu sa v rámci
odbornej praxe zúčastnili barmanského kurzu. Prvý deň bol hlavne o teórii, zahŕňal históriu
barmanstva, prípravu miešaných nápojov a miešania liehovín, likérov, nezhasených vín,
dezertných vín, šumivých vín, šampanské, barmanský inventár, barové poháre atď. Zvyšok
dňa bol venovaný praktickej príprave nápojov s použitím originálnych ingrediencií. Počas
prípravy si študenti mohli vyskúšať prípravu koktailov. Príprava nápojov zahŕňala rôzne
skupiny miešaných nápojov a medzinárodných nápojov zo zoznamu IBA. Posledný deň
úspešne absolvovali záverečnú skúšku z preštudovaného materiálu. Na konci skúšky dostali
certifikát, platný nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, vo všetkých krajinách, ktoré sú
členmi Medzinárodnej barmanskej asociácie (IBA). Veľká vďaka patrí Ing. Jozefovi Rothovi,
ktorý študentom poskytol množstvo nových informácií.
cikkek