Back to top

Diákélet

Evezés, pancsolás, sütkérezés, barnulás és gulyásevés várt ránk 2021.június 21-én Vajkán.  A Vidékfejlesztési Szakközépiskola III.FJK/A és III.ST/C évfolyamának tanulójaiként keltünk  útra, hogy meghódítsuk a vajkai  Duna-ágakat és elsajátítsuk az evezés alapjait. Izgalmas csónaktúrának néztünk elébe s az idő is kegyes volt hozzánk. A túravezetőnk, Tibor,   türelmes és tapasztalt ember lévén tudta, hogyan tanítson meg minket beszállni és kiszállni a kenuból, vagy egyenesen haladni előre a vízen /és nem cikk-cakkban/….A négyórás evezés után jólesett a finom gulyás és a hideg kofola! Elfáradva bár, de büszkén hazatértünk.  De jó, hogy megtanultunk evezni!    
23. 6. 2021
2021.június 10. Képzőművészeti Spektrum  A nem professzionális képzőművészeti verseny- a Képzőművészeti Spektrum - a Nagyszombati kerületben élő művészek legfontosabb rendezvénye, melyre iskolánk tanulói is ellátogattak. (II. CR/B)  Köszönjük az élményt! 
14. 6. 2021
2021.június 11- én a III.D osztály hotelakadémia szakon tanuló diákjai és osztályfőnökük ünnepélyes közös tízóraival búcsúztatták el az idei iskolai évet. Az utolsó tanítási napon a diákok jókedvűen emlékeztek meg az elmúlt tanév eseményeiről, miközben vidáman falatoztak. Ezután már csak az utolsó megmérettetés van hátra számukra, a szakgyakorlat. Köszönjük a tanáraik és mestereik munkáját, a tanulóknak pedig sok sikert kívánunk!        
14. 6. 2021
A dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban járt  egy rendhagyó magyaróra keretén belül az I.HA/D osztály. Megismerkedhettek a a régió népének egykori életével,   megtekintették parasztkonyhát, a nyitott kéményes konyhát, a parasztszobát, az aranymosás munkaeszközeit, a fonás és a szövés eszközeit, a martosi szobát, a céhek életének és tevékenységének különböző emlékeit, továbbá a régi fegyvereket és pénzérméket. A diákok számos érdekes és értékes információval lettek gazdagabbak. 
4. 6. 2021
„Ballag már a vén diák..“ – ma újra felcsendült ez a dal iskolánkban.  Legutóbb két éve hallottuk ezeket a dallamokat. Örültünk, hogy bár csak szimbolikusan, de mégis megtarthattuk ezt az ünnepséget, sok szerencsét kívánhattunk Nektek. Igaz, hiányoztak a színpompás csokrok, a büszke szülők, hozzátartozók, a kedves barátok.  Mosolyotokat is csak elképzeltük, kimaradt a kézfogás, a bátorító ölelés. Büszkék vagyunk Rátok, hogy az elmúlt  nehéz időszakot – a közel tíz hónapnyi digitális oktatást - rugalmasan és talpraesetten abszolváltátok. A nagybetűs Élet már elkezdődött számotokra... Ehhez kívánunk Mindannyiótoknak kitartást, sok sikert és jó egészséget! Vigyázzatok magatokra!
18. 5. 2021
„A vers betölti a tüdőnket lendületet ad, tágasságot, felemelkedni, szárnyas fényben tapasztalni meg a világot.“ Szabó T. Anna   A magyar költészet napja van ma. József Attila 116. születésnapja. (Nem feledve azt, hogy a kassai születésű Márai Sándor is ezen a napon született 1900-ban.) Ezen a napon minden évben sokszereplős színes, zenés irodalmi műsorral készülünk, az iskola kultúrterme egy vidám versfesztiválnak ad otthont. Nagyon bízom benne, hogy utoljára kényszerültünk a virtuális térbe, és legközelebb együtt örülhetünk és tapsolhatunk. Ezúton szeretném megköszönni az odaadó közreműködést minden végzős diáknak, aki valaha is részt vett az irodalmi műsorok valamelyikében. Hálás szívvel köszönöm Vaczulka Júlia Viktória és Hajas Viktória lelkes online „fellépését“ és ötéves irodalomtámogató munkáját. Mindenkinek poézissel teli szép napot kívánok! Kis Lívia irodalomtanár
11. 4. 2021
Április 11-én, a magyar költészet napján iskolánk irodalomszerető diákjai minden évben részt vesznek a Posztolj verset az utcára! kihívásban, amelynek lényege, hogy árasszuk el a hirdetőoszlopokat, valódi üzenőfalakat, járdákat, és minden legálisan posztolható felületet versekkel! Sajnos már második éve csak a virtuális térben posztolhatunk.   Három aktuális verset választottunk: Juhász Gyula: Megint tavasz van Szabó T. Anna: A belső mosoly Reményik Sándor: Egyszer talán majd mégis vége lesz   Szereplők: Nagy Szilvia II.SG Ollé Nancy II.SG Mezei Lili III.D Mahor Mihály Márk III.D Kosár Laura IV.D Černai Veronika IV.D Egyházi Kristóf IV.D Vaczulka Júlia Viktória V.D Hajas Viktória V.D   Felkészítő tanár: Kis Lívia
11. 4. 2021
A magyar kultúra napja van ma. 1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz szövegét. Bár nem piros betűs nap a naptárban, iskolánkban minden évben zenés-irodalmi műsorral ünnepeljünk meg ezt a napot. A digitális oktatás miatt idén a megemlékezés más fajtáját választottuk. Irodalomszerető diákjaink, Nyáry Krisztián Általad nyert szép hazát c. könyve alapján rövid videó-összeállításban elevenítik fel nemzeti énekünk történetét.  Hálás köszönet az alkotó közreműködésért a következő diákoknak: Vaczulka Júlia Viktória, Hajas Viktória (V.D), Kosár Laura, Černai Veronika, Egyházi Kristóf (IV.D), Mezei Lili, Mahor Mihály Márk (III.D) Isten éltesse a magyar kultúrát!
22. 1. 2021
2020. október 7-én a III.D osztály tanulói a kreatív körtevékenység keretein belül szorgalmasan szabtak- varrtak. Saját készítésű szájmaszkokat gyártottak. A jó hangulatú délutánon munkájukat zeneszó és meleg tejeskávé is segítette. A nap végén mindenki hazavihette az általa készített trendi szájmaszkot.
9. 10. 2020
1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc tizenhárom honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. A Magyar Kormány 2001. november 24-én nemzeti gyásznappá nyilvánította október 6-át. Ezen a napon az állami lobogót félárbocra eresztik, a középületekre kitűzik a gyászlobogót. Iskolánkban is megemlékeztünk a tanítási órák keretén belül az aradi vértanúkról, a hősökről. Az októberi gyásznapra emlékezve verseket olvastak fel tanulóink, kreativitásukat kihasználva plakátokkal tisztelegtek a vértanúk emléke előtt. Krascsenits Lázár I. B/CR osztályos tanuló pedig prezentációt készített a hősökre emlékezve, melyet érdeklődve tekintettek meg iskolánk diákjai.
9. 10. 2020
2020. szeptember 22-én, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai, II. B/CR, rendhagyó művészettörténeti órán vettek részt a Kortárs Magyar Galériában. A kiállítás címe - Hazai pályán - válogatás 6 dunaszerdahelyi járásbeli festőművész munkáiból.
23. 9. 2020
Dňa 7.februára 2020  sme usporiadali školské kolo súťaže „Poznaj slovenskú reč”, na ktorej sa zúčastnili študenti  3.ročníka. Všetci dvanásti chceli vyhrať, trojčlenná  porota  mala ťažkú úlohu pri rozhodovaní. Na okresnom kole   sa zúčastnia študenti Róbert  Pavlovič zo Strednej športovej školy,  Nicol  Nagyová  a   Henriett Szakál  zo Strednej odbornej  školy rozvoja vidieka.   Gratulujeme!  Nech sa im darí naďalej.
9. 2. 2020

Oldalak