Back to top

Kollégium

        Régi álmunk valósult meg 1972 őszén, amikor átadták az új diákotthont. Negyed évszázad alatt diákok százainak volt második otthona. Az iskola iránti fokozott érdeklődés tette szükségessé ennek a modern létesítménynek a működtetését.

     A kollégiumban lakó tanulók munkáját tapasztalt, jól felkészült nevelők irányítják. Egyre több olyan tanulónk van, aki nagyobb távolságra lakik. Losonctól Pozsonyig, Lévától Vágbesztercéig vannak kollégiumi tanulóink. A diákotthonban 150 diákot tudunk elhelyezni kényelmes körülmények között. A tanulók kényelmét háromágyas szobák, szociális létesítmények, diákkonyha és tanulószobák biztosítják.  Az épületben színházterem és jól felszerelt konyha működik. 
Az iskola igazgatóságával az együttműködés nagyon jó, annak ellenére, hogy a kollégiumban más középiskolák diákjai is laknak. A fennmaradt szobákat turistaszállóként használjuk. 
     A kollégiumban sok rendezvényt valósítunk meg: író-olvasó találkozókat, tánciskolát, előadásokat, zenés összejöveteleket, bálokat, diszkókat. A sportolni vágyó tanulók számára rendelkezésre áll a tornaterem, valamint a fedett uszoda is. A kultúrára vágyók számára rendszeresen színházlátogatást szervezünk Pozsonyba, Győrbe, Komáromba, Budapestre, vagy a helyi színházba és moziba. 
     A kollégiumban lakó diákok tanulmányi előmenetele a bentlakók szorgalmától függ. A rend és tisztaság megtartásából is kiveszik részüket a tanulók. A nevelői munkában fontos feladatunknak tartjuk, hogy a ránk bízott diákokat úgy neveljük, hogy példás emberekké váljanak. A szülőket ugyan teljesen nem helyettesíthetjük, de mindent elkövetünk a családias légkör kialakítása érdekében. Ugyanakkor harcolunk a dohányzás, az alkohol-  és a kábítószerfogyasztás  ellen. 
     A konyhai személyzettel az együttműködésünk kiváló, az ételek minőségével és mennyiségével a tanulók elégedettek. Ugyancsak jó a kapcsolatunk az iskolaorvossal is. 
Munkánk csak úgy lehet eredményes, ha a szülőkkel is jó kapcsolatot tudunk kiépíteni.

     A nevelői kollektíva azon fáradozik, hogy békés, kellemes, otthonos légkört teremtsen a diákotthonban a tanulók, szülők és az egész pedagógustársadalom megelégedésére.

     A hétvégeken csak a sportolók tartózkodhatnak a kollégiumban, ekkor két segédnevelő ügyel.

Napirend:

 • 6,45 - zenés ébresztő
 • 7,00-7,30 - reggeli
 • 7,40 - távozás az iskolába
 • 13,00 - ebéd
 • 13,00-15,10 - érkezés az iskolából
 • 13,00-16,45 - kimenő
 • 17,00-18,00 - 1. tanulási időszak
 • 18,00-18,30 - vacsora
 • 19,00-20,00 - 2.tanulási időszak
 • 20,00-21,00 - szabadidős tevékenységek: asztalitenisz, tánc, sportlehetőség a tornatermekben,(futball, kézilabda, röplabda, kosárlabda,...)
 • 21,45 - takarodó
 • 22,00 - éjszakai nyugalom

Szabadidős tevékenységek lehetőségei:

    Négy klubhelyiség TV-vel, egy helyiségben van házimozi LCD TV-készülékkel és internet hozzáférhetőség.

    Külön helyiségben négy számítógép található internet hozzáféréssel, és az egész kollégiumban WIFI internet hozzáférhetőség van. További lehetőségek: sportkör fiúk számára,  sportkör lányok számára, asztalitenisz kör, szauna, tánckör, képzőművészeti kör,főzőcske kör, ügyes kezek köre.

     A kollégium diákjai ingyenesen látogathatják: az iskola Fitnesz Klubját, az uszodát és a szaunát a délutáni órákban és a szabadidejükben.
Étkezés az iskolakonyhán és a kollégium saját teakonyhájában lehetséges. Minden folyosón van hűtő és teaforraló.