Back to top

Tanulmányi versenyek

Iskolánk három tanulója: Sillik Letícia (III.B), Bugár Rebeka (II. HA), Banyák Jenifer (II. HA) bekapcsolódott az Európai Mobilitás Hét rajz- és kreatív pályázatba, melynek témája Petőfi Sándor műveiben és életrajzában a fenntartható és környezetbarát közlekedés volt, a költő születésének 200. évfordulójához kapcsolódva. A “Közlekedő Petőfi” pályázaton való részvételért emléklappal jutalmazták diákjainkat. Az eredményes részvételért gratulálunk, további sikeres versenyzést kívánunk! 
2024. június 12-én az iskola élelmiszeripar-minőségellenőr szakán és a sportmenedzser szakon tanuló elsős, másodikos és harmadikos diákok részt vettek a természettudományok iskolai versenyén, ahol kiváló eredmények születtek. Élelmiszeripar-minőségellenőr osztályok tanulói: 1. hely : Herbrik Petra, Miklós Dénes Imre 2.Hely: Méhes Kevin, Nagy Enikő 3.hely: Rácz Lara Helyezés nélküliek névsora: Polácsek Vanessa, Szerencsés Bence, Almási Emma,Babiak Róbert, Tovaryš Nikoleta, Verbó Boglárka, Buzgó László Ábel, Milo Zsaklin, Nagy Levente, Navrátil Lilla, Pifko Kinga
2024. június 15-én rendezték meg Komáromban a XVII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált. Az országos versenyen 77 iskola 136 versmondója vett részt. Iskolánkat Bíró Bulcsú (I. A/J ) képviselte, akit a magyarországi színművészekből álló zsűri ezüstsávval értékelt. Az eredményhez gratulálunk, további sikeres versenyzést kívánunk! 
A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ  által meghirdetett Mozgóképalkotó versenyre iskolánkból két csapat - a Csibiskék (Kádaši Laura, Tóth Angelika, Halász Anna Karolina, II.B) és a WideoWágók (Takács Vivien, Sillik Letícia, Perleczky Balázs, III.B) jelentkezett be. A verseny célja a kreatív, kritikai látásmód és információs műveltség digitális képalkotás eszközeivel való fejlesztése volt. Első feladatként egy egyperces bemutatkozó filmet kellett a versenyzőknek elkészíteniük. Nagy örömünkre szolgált, hogy mindkét csapat továbbjutott. Második feladatként egy kortárs művész alkotásának filmes feldolgozását kellett megoldaniuk. A szorgos munkának meglett a látható eredménye. Diákjaink munkáját az iskola igazgatósága is megtekintette, egy délelőtti találkozás során az ifjú filmesek beszámoltak  az előzetes  munkafolyamatokról, a nehézségekről és természetesen azokról a pillanatokról, amiért érdemes volt részt venni ebben a tanulságos és kalandos versenyben. A csapatoknak gratulálunk és további izgalmas filmvágást kívánunk! 
A Tompa Mihály Országos Verseny  elődöntője április 5-én zajlott  Galántán. Az egyes kategóriákban négy járás: a vágsellyei, a galántai a dunaszerdahelyi és a nyitrai járás legjobbjainak ítélt vers- és prózamondói vettek részt. Iskolánkból 6 tanuló: Bíró Leila, Győri Jázmin, Perleczky Balázs, Kürthy Réka, Csápai Balázs Rudolf, Németh Levente vett részt a versenyen. Bíró Bulcsú sajnos betegség miatt maradt távol. Aranysávos besorolást és ezzel részvételt a rimaszombati országos döntőben Németh Levente ért el.          (Felkészítő: Néma Ivana)  A többi tanuló ezüstsávos besorolást harcolt ki. Sok sikert a továbbiakban! Mindenkinek szívből gratulálunk! 
2024. március 19-én a Középfokú Sportiskola III.SM osztály tanulói, Kovács Aladár és Szűcs Lajos Simon vettek részt a ,,Poznaj slovenskú reč“ verseny járási fordulóján. Szűcs Lajos Simon a kiváló harmadik helyet szerezte meg, így ő  továbbjutott  a kerületi fordulóba, amelyet 2024. április 17-én rendeznek majd meg. Az eredményhez gratulálunk, további sikert kívánunk.
Iskolánk tanulói szép sikereket értek el a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny  járási fordulóján. A szavalóversenyen 10 tanuló vett részt . Németh Levente  az 1. helyen végzett, Kürthy Réka 3. lett próza kategóriában. Továbbjutott még Bíró Bulcsú, Bíró Leila, Csápai Balázs Rudolf, Győri Jázmin, Perleczky Balázs. Sikeresen szerepelt Navrátil Alexandra,Veres Vanessa, Győri Vivien. Mindannyiuknak gratulálunk, további szép eredményeket kívánunk a folytatásban!
Elsöprő sikert arattak a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola vendéglátóipari tanulmányi szakon tanuló diákjai a Kukkonia Hospitality Talent Cup gasztronómiai versenyen. A megmérettetésen az iskola legjobb pincér- és szakácstanulói vettek részt, bizonyítva rátermettségüket, szakmájuk iránti elkötelezettségüket. Az ifjú konyhaművészek a kiírásnak megfelelően egy csallóközi alapanyagokból készített kétfogásos menüvel kápráztatták el a szakmai zsűrit. A háromtagú csapatok kulináris kompozícióinak fő alapanyaga helyi mangalicakaraj, ill. tanyasi csirke volt, melyekből olyan ételköltemények születtek, mint a tanyasi csirkerolád mentás zöldborsókrémmel juhtúrós polentávaljus-vel, ill. a szuvidált mangalicakaraj burgonyaduóval, bébispenótveloutéval és marinált retekkel. A számos gasztronómiai kihívást és sikert maga mögött tudó, ötödéves szakácsok szakmai csoportjának (DerzsiBence, Banyák Adrián, Varga Balázs) nem akadt ellenfele. A neves szakemberekből álló zsűri figyelembe véve az elkészített fogások ízvilágát, tálalási módját, kiemelve az „alkotófolyamat“ során tapasztalt csapatösszhangot, munkájukat a legjobbnak értékelte. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel a másodikos szakácslányok, akik cékla- és tökpürével bolondított göngyölt csirkemellroládot készítettek babsalátával, ill. a mangalicakarajt pankomorzsában, paprikás krumplival, ecetes salottahagymával és retekkel tálalták. A pincértanulók számára meghirdetett verseny győztese az iskola ifjútehetsége, Szalacsi Rebeka lett, aki a meghirdetett öt terítési téma közül a Kukkonia Farm megnyitójára való készülődést választotta. Az ünnepi alkalomra kreált asztaldíszítése megfelelt minden szakmai elvárásnak, esztétikailag illett a rendezvény típusához, kiváló volt továbbá a dekorációk és kiegészítők színharmóniája, menülapjának formai és tartalmi kivitelezése, valamint az evőeszköz- és pohárválasztása is. A zsűri nagyra értékelte azt is, hogy a munkafolyamat közben a higiéniai szabályokat maradéktalanul betartotta, és nem utolsó sorban azt, hogy a dekantálás során is megfelelt minden kritériumnak. A szakoktatók és természetesen a leendő gasztronómiai szakemberek legnagyobb örömére a számos díjnak és sikernek köszönhetően, az iskolák közötti versenyben is a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai bizonyultak a Kukkonia tehetségkutatón a legjobbnak. Nagyon izgalmas, tanulságos próbatétel és szakmai tapasztalatszerzés volt ez minden versenyző számára. Lehetőségük nyílt egy gasztronómiai kihívás több aspektusból való megközelítését megfigyelni, módjukban állt belemerülni a rendezvényszervezés apró részleteibe, és nem mellékesen alkalom kínálkozott számukra elismert szakemberek értékes tanácsait, észrevételeit is meghallgatni.
2024. február 22-én rendeztük meg a Szép magyar beszéd verseny iskolai fordulóját. Versenyzőinknek egy ismert és egy ismeretlen szöveget kellett megfelelő hanglejtéssel, jó kiejtéssel felolvasniuk, ill. egy konkrét szövegalkotási feladatot kellett megoldaniuk. Diákjaink felkészültek és rendkívül kreatívak voltak. A továbbjutók: Kürthy Réka II.SM (Középfokú Sportiskola), Németh Levente III.B (Vidékfejlesztési Szakközépiskola) képviselték iskolánkat a megyei fordulóban. Minden résztvevőnek köszönjük az odaadó hozzáállást!
2024. február 22-én rendeztük meg az irodalomszerető diákok egyik kedvenc megmérettetetését, a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny iskolai fordulóját. Tizennégy tehetséges fiatal tett tanúbizonyságot a szavalás létjogosultságáról. Nagyrészt klasszikus szerzők művei hangzottak el, de akadtak, aki a kortárs ill. szlovákiai magyar irodalmi alkotást választottak. A magyartanárokból álló zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, hiszen mindegyik szavalat a maga nemében különleges produkció volt. Döntésük alapján a következő tanulók képviselik iskolánkat a járási döntőben: Bíró Bulcsú I.A Navrátil Alexa I.B Vereš Vanessa Veronika I.B Győri Jázmin II.B Bíró Leila II.A Németh Levente III.B Perleczky Balázs III.B Kürthy Réka II.SM Csápai Balázs Rudolf IV.A Győri Vivien IV.D Minden résztvevőnek szeretettel köszönjük az irodalmi élményeket. További sok sikert kívánunk!
Az iskolánk mellett működő Pro Schola et Vita Polgári Társulás 2001 őszén alakult meg. Célja az iskola tanulóinak támogatása. A társulás anyagi eszközeit az adófizetők adótámogatásából, valamint ajándékozásból tudja biztosítani. A polgári társulás félévente 50€-val támogatja az intézmény 10 legeredményesebb tanulóját. A motivációs ösztöndíj odaítélésének feltételeit, pontrendszerét az igazgatóság és a diáktanács közösen dolgozta ki. Minden tanuló meghatározott számú pontot kap az adott félévben elért tanulmányi előmeneteléért, az iskolai, járási, kerületi és országos versenyeken való részvételért és helyezésekért. Továbbá pontot ér az iskolai és iskolán kívüli rendezvényeken való szereplés, a diáktanácsban való aktív szervezői munka is. A 2023/2024-es tanév első félévében 11 tanuló vehette át az 50 eurós összeget. Mindenkinek szívből gratulálunk és további kitartó szorgalmat és lelkesedést kívánunk!
2024.január 31-én megrendeztük a „Poznaj slovenskú reč“ verseny iskolai fordulóját, melyen a 3. évfolyam diákjai vettek részt. Mind a 9 versenyző győzni akart, a négytagú zsűrinek tényleg nagyon nehéz dolga volt. A járási versenyen a Középfokú Sportiskolát Szűcs Lajos Simon, Vidékfejlesztési Szakközépiskolánkat Szitás Márk Viktor képviseli majd. Mindketten aranysávos minősítést értek el a versenyen. Gratulálunk, a legközelebbi fordulóhoz pedig sok sikert kívánunk.  

Oldalak