Back to top

Tanulmányi versenyek

2020. február 6-án tartottuk a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny iskolai fordulóját ,amely kellemes, családias hangulatban zajlott. A megmérettetésen nagy számban jelentek meg tehetséges szavalóink. A zsűri döntése alapján a vers kategória győztesei: 1.hely - Mészáros Fanni- IV.FJK/A             Vaczulka Júlia Viktória- IV. HA/D 2. hely -- Kubiček Vivien - I. FJK/A 3. hely - Baláž Noémi - IV. CR/B              Kosár Laura  -  III. HA/D A próza kategória nyertesei: 1.hely - Černai Veronika - III. HA/D 2.hely - Babos Patrik - IV.FJK/A 3.hely - Borbás Máté Péter - II. FJK/A Gratulálunk!
Dňa 7.februára 2020  sme usporiadali školské kolo súťaže „Poznaj slovenskú reč”, na ktorej sa zúčastnili študenti  3.ročníka. Všetci dvanásti chceli vyhrať, trojčlenná  porota  mala ťažkú úlohu pri rozhodovaní. Na okresnom kole   sa zúčastnia študenti Róbert  Pavlovič zo Strednej športovej školy,  Nicol  Nagyová  a   Henriett Szakál  zo Strednej odbornej  školy rozvoja vidieka.   Gratulujeme!  Nech sa im darí naďalej.
Nagyszombat megye  a Nemzetközi Diáknap alkalmából minden évben kitüntetéssel jutalmazza a legsikeresebb diákokat. A közös igazgatású Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola diákjai közül idén hárman részesültek megyei elismerésben: Daragics Júlia Rebeka- szakmai vetélkedőkön elért sikeres eredményeiért: Nemzetközi szántóverseny-Znojmo, 1.hely, Ifjú ökofarmer verseny kerületi döntő I. hely Molnár Zsuzsanna-  sportban elért kiváló eredményeiért: birkózás-Európa-bajnok 2018, 2016-2019 országos bajnok, Szlovák Olimpiai Bizottság junior olimpiai csapattag Fekete Gábor-  sportsikereiért: kempo-világbajnok 2018
2019. november 9-én tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Gábriel Polgári Társulás a Pislákoló mécses vers-és prózamondó versenyt, ezúttal a Selye János Egyetem Konferencia-központjában. A versenyre a hazai és az egyetemes magyarság papköltőinek verseivel, valamint istenes versekkel, prózával lehetett nevezni. Iskolánkat, Egri Tímea, II. A/FJK, tanuló képviselte, az V. kategória versmondói között bronzsávos besorolást szerzett. Gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!
Szeptember 26-a a nyelvek európai napja, melynek célja rámutatni a nyelvtanulás fontosságára és a nemzetek közötti jó kapcsolatok megőrzésére.  Más nyelvek tanulása által nyitottabbakká válunk más nemzetek kultúrája, szokásai és hagyományai iránt.  Ez alkalomból iskolánkon ismét megrendezésre került egy vetélkedő, melyen a diákok osztályonként háromtagú csoportokban versenyeztek. A kvízkérdések a diákok történelmi és földrajzi tudását mérték fel az angol és német nyelvterületekről, melyek megoldása után plakátokat készítettek az adott idegen nyelven. A diákok ismét bizonyították a sokrétűségüket és a kreativitásukat a témák megválasztásában, valamint a különböző érdekes elemek felhasználásával a poszterek elkészítésénél. Az első helyezést angol nyelvből Jakab Napsugár és Márton Vivien IV.SG osztályos tanulók érték el, német nyelvből Daragics Rebeka és Mihalíček Mónika a III.A osztályból  lettek a legeredményesebbek.
2019. szeptember 18-án ás 19-én Znojmóban rendezték meg a középiskolások nemzetközi szántóversenyét. A verseny a dél-morvaországi kerületi fordulóval volt egybekötve, melyen iskolánk négy tanulója vett részt: Koczkás Dominik (IV.A), Domonkos Bálint (III.A), Mészáros Fanni (IV.A) és Daragics Júlia Rebeka (III.A). A nemzetközi verseny 37 (ebből 9 lány) résztvevője 5 országból érkezett. Szlovákia, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Ausztria középiskolás tanulói mérték össze tudásukat.  A színvonalas megmérettetésen lányaink a 1. és a 2. helyen, a fiúk pedig a 8. és 20. helyen végeztek kategóriájukban, és összesítve lányaink az 1. és az 5. helyen, míg fiaink a 11. és a 24. helyen végeztek. A Visegrádi négyek és a lány kategória első helyén Daragics Júlia Rebeka végzett, illetve még az iskola igazgatójának különdíját is elsőként vehette át. Mészáros Fanni pedig a lány kategóriában a 2. helyen végzett.  
A 2018/2019-es tanév díjazott tanulói
Lezajlott a X. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője Rozsnyón. A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet immár tizedik alkalommal hirdette meg a versenyt, amelynek célja a magyar prózai népköltészeti műfajok táji jellegzetességeinek megjelenítése, valamint a hagyományos mesemondás, történetmesélés népszerűsítése. A népmesemondó verseny országos döntőjében a versenyzők öt kategóriában mérték össze tudásukat. A verseny mellett számos kísérőprogram is várta a résztvevőket. A Gömöri Kézművesek Társulása mestereinek jóvoltából kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de volt népi ételkóstoló, hangszerbemutató és daltanulás a Dobroda zenekarral, valamint népi játékokkal is megismerkedhettek. Hétfő este a Borostyán Néptáncműhely adott műsort, majd a Dobroda zenekarral közösen játszóházat és táncházat tartottak, közben a felnőtteknek Bukovics János és Pintér Zsolt mesélt. Kedden folytatódott a verseny, amely délután Korpás Éva és zenekara Libidaridom című lemezének bemutatójával, majd az ünnepélyes díjkiosztással ért véget. Iskolánk első évfolyamos tanulója Borbás Máté Péter kiemelt ezüst sávos besorolást ért el. Szeretnénk neki ehhez a sikerhez szívből gratulálni, s a jövő év küzdelmeihez sok erőt kívánni.
Május 10-én, Bősön, a helyi kultúrházban zajlott a X. Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó Verseny regionális elődöntője. A verseny célja a magyar prózai népköltészeti műfajok műfaji és táji jellegzetességeinek megjelenítése, valamint a hagyományos mesemondás, a történetmesélés népszerűsítése. A versenyszabályzat értelmében a jelentkezők korosztály szerint öt kategóriában versenyeznek. A népmesén kívül egyéb prózai népköltészeti műfajokkal (monda, anekdota, trufa, példázat) is lehetett nevezni. Iskolánkat a következő diákok képviselték: Tóth Dániel- a 2.évfolyamból, Černai Veronika- a 2.évfolyamból, Borbás Máté Péter- az 1. évfolyamból és Babos Patrik- a 3.évfolyamból. A versenyen résztvevő diákjaink közül hárman ezüst sávos besorolásban részesültek, viszont Borbás Máté Péter- arany sávos besorolást kapott, így ő a verseny döntősei közé került. Június 3-4-én Rozsnyón mérheti majd össze tehetségét a
2019. május 3-án tartottuk meg az informatika verseny iskolai fordulóját. A versenybe 20 tanuló kapcsolódott be. Az 1. és 2. évfolyam tanulóinak Microsoft Word es Excel feladatokkal kellett megbirkózniuk, míg a harmadikosok kreatív előadás keretén belül próbálhatták ki magukat. A diákok ügyesen végrehajtották a feladatokat, és rendkívül ötletes prezentációk születtek. Külön köszönet jár a Duntelnek a díjak felajánlásáért.
2019.IV-26-án került megrendezésre a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában a szaktevékenység iskolai fordulója.  A megmérettetésen 20 diák vett részt és 15 szakmunkát mutattak be három témakörben: IV.CR/B- Szolgáltatások az idegenforgalomban: Csontos Kitti- Amerikai álom, avagy az ifjúságturizmus hatása a fiatalokra Mészáros Mercédesz- A felelősségteljes turizmus- kalandturizmus hatása Nagy Dóra- Tengeri és folyami hajóutak a világ minden táján I.CR/B- Szolgáltatások az idegenforgalomban: Cserkó Klaudia, Márton Kinga, Bindics Réka- Chat box II.CR/B- Szolgáltatások az idegenforgalomban: Bartalos Nikolett, Németh Réka, Bognár Kinga, Kardos Dominik- EKO style IV.A – Élelmiszeripari minőségellenőr: Kurucz Barbara- Innovációs italok IV.ST/C- Szolgáltatások az idegenforgalomban-sportosztály: Bartal Tibor- Szabadidős sportturizmus – sportesemény előre tervezett  látogatása – London Csulák Viktória- Ausztria lenyűgöző hegyei – az alpesi síparadicsomok marketingelemzése Farkas Ádám- Történelmi és kulturális értékmegőrzés lehetőségei Gútán és környékén Farkas Krisztián- Győr  egy város, ezer élmény – az Olimpiai Sportpark hatása Győr turizmusára Izsák Krisztína- Az egészségturizmus jelentősége és fejlesztési lehetőségei - testépítő és fitness napok a siófoki Nagystrandon Madarász Norbert- Újtípusú turisztikai termékek: extrém sportok, kalandturizmus, túlélőtúrák Mészáros Máté- A motoros turizmus egy életfilozófia /életstílus/  – konkrét motoros túra útiterve Szabó András- Online turizmus – nemzetközi turisztikai imázsfilmek hatása az idegenforgalomra Wiedermann Károly- Az ifjúsági turizmus bemutatása egy konkrét  zenei  fesztiválon keresztül Az előadások sikeresek voltak, ami tükrözte a felkészültségüket. Minden tanulónak gratulálunk és további sikereket kívánunk!
2019. április 10-12-én már 20. alkalommal Kassa, Márai városa adott helyet a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjének, mely a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában valósult meg. A verseny ünnepélyes megnyitóra a Thália Színház Márai Stúdiójában került sor, melynek hangulatát a kassai Ifjúsági Vegyeskar bravúros minikoncertje emelte. Iskolánkat Kosár Laura, másodikos tanulónk képviselte. A verseny után a szakmai zsűri minden kategóriában részletes kiértékelést tartott, és rámutatott a leggyakrabban előforduló hiányosságokra, amelyekből sokat lehet tanulni. Az igényes megmérettetés után a módunkban állt megtekinteni a Márai- emlékházat, és sétálhattunk Kassa belvárosában is. Este a Márai Stúdióban a KGSzT diákszínpada bemutatta „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról“ című előadását. Másnap mindenki nagy izgalommal várta az eredményhirdetést. Laura kitűnően teljesített, ám ennek ellenére díjazásban nem részesült. Kitartást és sok sikert kívánunk neki az elkövetkezendő évekhez.

Oldalak