Back to top

Tanulmányi gyakorlat

Tanulmányi gyakorlat és szakgyakorlat: 2011.  január- február.  

A januári  és a februári hónap folyamán minden évfolyam  többnapos gyakorlati oktatáson vett  részt a szerződéses partnereinknél:

Az elsős diákokkal a Csilizközi részvénytársaságban voltunk,  ahol a géppark és a javítóműhelyen kívül megtekinthettük a ketreces tyúktartásmód magasszintű gépesítését, beleértve a tojásosztályozó automata berendezést is.

második évfolyam diákjaival több élelmiszergyártó egységet látogattunk meg , mint például a Lakszakállasi szövetkezet gabonaörlő üzemegységét, a gabonaszárító és keverő részleget, ahol különféle malomipari és egyéb gépek működését tekinthettük meg. A malom fontos egysége a kis laboratórium is,  ahol a liszt különböző minőségi mutatóit állapítják meg. Voltunk a Fertőd-i testvériskola tanüzemében is, ahol a sajtkészítés rejtelmeibe nyertünk betekintést.

A  Csallóközcsütörtök - i BCS Slovákia kft - ben megtekintettük a gabonafelvásárlás laboratórium modern berendezésiet és a pí vízes technológiákról kaphattunk adatokat.

harmadikos diákokal a Tauris - Danubius húsfeldolgozó üzemben a sertésvágást nézhettük meg,  az elkábítástól kezdve a szétdaraboláson keresztül egészen a hűtéstől az  eladásig.

Fornetti Slovákia dunaszerdahelyi üzemegységében a gyártási folyamatban és a csomagolásnál segítettek a diákok.

A Jednota COOP pékségében, hidegkonyháján szintén a termelés, a gyártás, és a csomagolás lépéseit figyelhették meg a diákok. A Jednota COOP szupermarketében a szavatossági időellenőrzése volt a legfőbb feladat, melyet komoly alaposággal végeztek a tanulóink