2020. szeptember 22-én, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai, II. B/CR, rendhagyó művészettörténeti órán vettek részt a Kortárs Magyar Galériában. A kiállítás címe - Hazai pályán - válogatás 6 dunaszerdahelyi járásbeli festőművész munkáiból.
Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.  (Szent-Györgyi Albert)   Kedves Diákok! Tanártársaimmal együtt rendkívül örültünk, hogy tegnap újra láthattunk Benneteket. Legfőképp annak, hogy tantermi körülmények közt kezdődik a 2020/2021-es tanév. Ezekben az első szeptemberi napokban rendhagyó módon több szó esik majd a szabályok, utasítások betartásáról. Mindez azért történik, hogy ebben a tanévben ne számítógépen, telefonon keresztül találkozzunk, hanem személyesen. Az előírások betartásával hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minimális legyen iskolánkban a fertőzésveszély. Kérünk Benneteket, legyetek elővigyázatosak, vigyázzatok magatokra és egymásra. Ettől függ az, hogy vissza tudunk-e térni a hagyományos oktatáshoz, a klasszikus középiskolai élethez. Bízom benne, hogy felelősségteljesen fogtok viselkedni, és vírusmentes tantermi oktatásban lesz részetek.  Kedves Elsősök! Szeretettel köszöntelek Benneteket iskolánk falai között, érezzétek nálunk jól magatokat. Tanulmányaitokhoz sok sikert, kitartást, számos szakmai ismeretet és élménydús oktatást kívánok! Kedves Szülők! Köszönöm, hogy az elmúlt nehéz időszakban, a digitális távoktatás idején is támogattak Bennünket. Az elsős diákok szüleinek ezúton is szeretném megköszönni a bizalmat, hogy bennünket választottak. Jó egészséget kívánok az iskola minden diákjának, tanárának, az összes itt dolgozó munkatársnak, valamint a kedves szülőknek.   Mgr. Szabó László                                                                                                                                                           iskolaigazgató    
Tisztelt Szülők, kedves Diákok! A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel és minisztériumi útmutatásokat figyelembe véve tanévnyitónkat nem a hagyományos módon fogjuk megrendezni. A felsőbb évfolyam diákjai az osztályokban gyülekeznek, 2020. szeptember 2-án 9.00 órakor. Osztályfőnökük tájékoztatja őket a legfontosabb információkról. Az első évfolyam diákjai az iskola aulájában gyülekeznek, majd osztályfőnökük kíséretében felmennek a kijelölt tantermükbe. A szülői értekezlet egyenlőre elmarad! FONTOS! Az iskola épületébe CSAK EGÉSZSÉGES (a COVID 19 tünetet nem mutató) DIÁK léphet be. Az iskolába érkezés első napján, minden 18. életévét be nem töltött diák magával hozza és  osztályfőnökének leadja a törvényes képviselő (szülő) által aláírt a https://www.minedu.sk/24910-sk/stredne-skoly/ oldalról letölthető nyilatkozatot Príloha 4 –  Dotazník a Vyhlásenie zákonného zástupcu alebo plnoletého žiaka Príloha 5 – Vyhlásenie zákonného zástupcu alebo plnoletého žiaka   A 18. életévüket már betöltött diákok pedig ugyanezt a nyilatkozatot saját aláírásukkal ellátva adják le a tanévnyitó napján. Az iskola épületében CSAK a diákok tartózkodhatnak! (A törvényes képviselők nem léphetnek be az épületbe!) Az iskola területén SZÁJMASZK viselése KÖTELEZŐ! Fokozottan kell ügyelni az „ARCMASZK- VÉDŐTÁVOLSÁG – KÉZFERTŐTLENÍTÉS hármas szabályának betartására. Kérjük a kedves Szülőket és diákjainkat, hogy figyeljék az iskola honlapját és facebook-oldalát, valamint az oktatásügyi minisztérium  folyamatosan frissülő honlapját https://www.minedu.sk/  
Kedves Diákok! Az élet jó ideje nem tartja magát az eredeti tervhez. A vírus adja fel a leckét mindenkinek. Még az oktatásnak is. Egy hirtelen jött intézkedés folyamodványaként március 10. óta nem láttunk Benneteket. A kényszerű iskolabezárás talán a végzős osztályok diákjainak, tanárainak és osztályfőnökeinek okozta a legnagyobb bizonytalanságot. A megjósolhatatlan körülmények miatt született meg a döntés, hogy az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákat eltörlik, a középiskolai tanulmányokat pedig megajánlott jegyekkel zárhatjátok. Ennek értelmében mára mindannyian „érettnek“ mondhatjátok magatokat. Az elért eredményekhez  ezúton szeretnénk gratulálni. Sajnos a járványügyi intézkedések miatt elmaradtak az utolsó közös rituálék: a szerenád, az utolsó osztályfőnöki óra, az iskolától való búcsúzás – a ballagás. Visszajelzéseitekből tudjuk, hogy Nektek, a  digitális kor gyermekeinek, bizony hiányzik az iskola. Most képzeletben ballagunk... Képzeletben szorítunk kezet Veletek, biztatunk a jövőt illetőleg... Elképzeljük a tarisznyával a vállukon ballagó diákokat, a  gyönyörű virágcsokrok mögül mosolygó arcokat, a ballagási énekek melódiáját... Bízunk benne, hogy hozzá tudtunk járulni sikeres jövőtök építéséhez, későbbi életetekhez tudtunk segítséget adni, és sok szép emlék fűz Benneteket iskolánkhoz. Köszönjük Szüleiteknek, hogy bíztak bennünk, és nemcsak mellettetek, de az iskola mellett is álltak. Szüleitek és tanáraitok támogatásának birtokában induljatok hát utatokra! Vegyétek sikeresen az akadályokat! Mindnyájatoknak kiváló eredményeket, sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánunk. Viszontlátásra!
2020. február 6-án tartottuk a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny iskolai fordulóját ,amely kellemes, családias hangulatban zajlott. A megmérettetésen nagy számban jelentek meg tehetséges szavalóink. A zsűri döntése alapján a vers kategória győztesei: 1.hely - Mészáros Fanni- IV.FJK/A             Vaczulka Júlia Viktória- IV. HA/D 2. hely -- Kubiček Vivien - I. FJK/A 3. hely - Baláž Noémi - IV. CR/B              Kosár Laura  -  III. HA/D A próza kategória nyertesei: 1.hely - Černai Veronika - III. HA/D 2.hely - Babos Patrik - IV.FJK/A 3.hely - Borbás Máté Péter - II. FJK/A Gratulálunk!
További cikkek
Bemutatkozó kisfilm az iskolánkról
Iskolánk Szlovákia egyedüli magyar
tannyelvű vidékfejlesztési szakközépiskolája.
Feladata a vidékfejlesztés számára rugalmas,
fejlődőképes szakembereket képezni.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, egész osztályokat is – tanulmányi látogatás céljából. Beszélgetést ajánlunk az iskola tanáraival és diákjaival.